Het team

Het team van Antaurus bestaat uit gekwalificeerde en ervaren specialisten die veelal werkervaring hebben opgedaan bij gerenommeerde financiële instellingen. Op het beleid van de directie en op de algemene zaken in de vennootschap wordt toezicht gehouden door een bekwame Raad van Commissarissen (RvC) bestaande uit Wim Schreuder Goedheijt en Francis Heymans.

 

 

Etienne Platte

Directeur / Portfolio Manager

 “Denken in kansen, niet in problemen. Dat is bij mij het uitgangspunt van alles. Het ondernemen, waarde creëren, ik zou het mijn hobby’s willen noemen. Staan voor wat je zegt. Mijn ambitie, het werken in een team met gedreven mensen, wordt hier waargemaakt, met de aantekening dat je daar altijd aan moet blijven werken. Genieten? Dat doe ik van mijn vrouw en vier kinderen. En de eerste zonnestralen van de dag, die geven mij ongelofelijk veel energie!”

Ik ben gestart als dealingroom trainee bij ABN Amro, en heb vervolgens in Amsterdam en Londen gewerkt in de institutionele derivaten- en aandelenhandel met pensioenfondsen, verzekeraars en hedgefondsen als klant. Daarna heb ik voor Petercam in Nederland en België de institutionele aandelenhandel opgezet, om vervolgens in 2006 aan de basis te staan van de oprichting van het Antaurus Europe Fund.

Arjan Sweere

Directeur / Portfolio Manager

Als portfoliomanager houd ik me bezig met het analyseren van bedrijven. Ik breng de risico’s en kansen in kaart en maak vervolgens de afweging of deze verwerkt zitten in de aandelenkoers. Het is zeer veelzijdig. Elke dag leer ik meer over bedrijven en hun markten. De ene week analyseer ik een toeleverancier aan de automobielindustrie, die te maken heeft met de transitie naar elektrisch rijden. De volgende week analyseer ik een bedrijf dat een innovatieve technologie heeft ontwikkeld voor het bestralen van kankertumoren. Als portfoliomanager bezoek ik de bedrijven en spreek ik met de bevlogen managers van deze bedrijven.

Ik heb het analyseren van bedrijven geleerd op de afdeling Research bij zakenbank HSBC. Vervolgens ben ik analist geweest bij het Belgische aandelenbroker Petercam. Bij Petercam heb ik de medeoprichters van Antaurus ontmoet.

John van der Schenk

Directeur / Risk & Compliance

Er heerst een ondernemende sfeer bij Antaurus. Werken met als doel kwaliteit leveren. Dat past bij mij. Een goede samenwerking, verantwoordelijkheid nemen, bezieling en ontwikkeling zijn cruciaal om uiteindelijk alle doelstellingen te kunnen realiseren. 

Na mijn studie econometrie ben ik sinds 1989 gaan werken in verschillende functies binnen de financiële sector. Tot 2007 ben ik achtereenvolgens senior beleggingsanalist geweest bij ABN Amro en director equity sales bij verschillende instituten, waaronder BankersTrust en Credit Suisse. De klantenbasis bestond uit institutionele beleggers. In 2007 heb ik Fonds Bloemendaal opgericht met verantwoordelijkheid voor onder andere portefeuille-management. De laatste jaren heb ik mij vooral bezig gehouden met risicobeheer en compliance, waar ik ook bij Antaurus de verantwoordelijkheid voor draag.

Pieter Zandee

Portfolio Manager

Samen met Arjan en Etienne draag ik zorg voor de investeringen binnen het Antaurus Europe Fund. Sinds mijn studententijd volg ik de financiële markten met grote interesse. Na stages op de dealing rooms van Rabobank (Utrecht) en de Japanse zakenbank Nomura (Londen) ben ik begonnen als beleggingsanalist bij Rabobank. In september 2016 heb ik de overstap gemaakt naar het team van Antaurus.

Mijn vak stelt mij in staat om in gesprek te gaan met gepassioneerde bedrijfsleiders. Middels gedegen onderzoek is het vervolgens onze taak om investeringen te selecteren die een aantrekkelijke verhouding kennen tussen rendement en risico. Het geeft mij een plezierig gevoel als dat onze medeparticipanten uiteindelijk helpt om hun financiële doelen te bereiken. 

Winston Oentoro

Business Development

Tijdens mijn studie rechten aan de VU maakte ik kennis met de financiële markten door werkervaring op te doen bij een beleggingsinstelling op Beursplein 5. De dynamiek van de beurs was direct een aantrekkingskracht. Echter merkte ik op dat de materie die gerelateerd is aan financiële markten door (potentiële) beleggers soms als complex kan worden ervaren. Sindsdien heb ik het begrijpelijk maken van complexe materie dan ook als een uitdaging gezien. Na werktijd ruil ik mijn pak graag om voor een trainingspak. Naast mijn vak heb ik namelijk ook een passie voor sport, met in het bijzonder voetbal en kickboksen.

In november 2018 heb ik mij aangesloten bij het team van Antaurus. Binnen Antaurus ben ik verantwoordelijk voor de Business Development met als voornaamste doel het Antaurus Europe Fund onder te aandacht te brengen bij potentiële investeerders. 

Ben Noy

Relatiebeheer

Mensen intrigeren mij. Of ik ze nu ontmoet in de spreekkamer, bij iemand thuis of op een netwerkborrel. Wat drijft hen, wat vindt iemand echt belangrijk? Het onderzoeken van de doelstellingen en mede-mogelijk maken om die te realiseren, maakt ons werk zeer interessant en bijzonder.

Werkervaring heb ik met name opgedaan bij Van Lanschot, voor zowel zakelijke als particuliere klanten. 

Juul Ko

Intern relatiemanager

Sinds 1 september 2018 versterk ik het Antaurus Team na ruime ervaring opgedaan te hebben bij ABN AMRO, Fortisbank en Van Lanschot Bankiers. 

Voor Antaurus ben ik verantwoordelijk voor de Participantenadministratie, het organiseren van events en het coördineren van  operationele zaken. Door het geven van persoonlijke aandacht, het leveren van kwaliteit en oplossingsgericht met u mee te denken vertrouw ik erop onze banden te verstevigen en bij te dragen aan wederzijdse groei. Graag sta ik u te woord bij eventuele vragen.

De volgende velden zijn verplicht maar nog niet ingevuld. Weet u zeker dat u wilt doorgaan naar de volgende pagina?

Zo helpen wij u verder

Informatiepakket

Ontvang alle informatie die u nodig hebt over het Antaurus Europe Fund zoals plannen, strategie en onze achterliggende filosofie.

Kennissessie

Antaurus beschikt over uitgebreide kennis van de financiële markten. Graag nodigen wij u uit voor een kennismakingsbijeenkomst.

Kosteloos en vrijblijvend.

Participeren

Uw vermogen op een vertrouwde manier beleggen. Participeren in het Antaurus Europe Fund kan vanaf €100.000,-

Maandbericht

Blijf op de hoogte van het Europe Fund. Iedere maand ontvangt u een uitgebreid rapport met de prestaties van het fonds.