The team

The Antaurus team is a strategic mix of analysts, buisnesss developers, portfolio managers and relationship managers. Do you want to meet someone? Feel free to call us or drop by for an appointment at our office in Amsterdam

Etienne Platte

Directeur / Portfolio Manager

 “Denken in kansen, niet in problemen. Dat is bij mij het uitgangspunt van alles. Het ondernemen, waarde creëren, ik zou het mijn hobby’s willen noemen. Staan voor wat je zegt. Mijn ambitie, het werken in een team met gedreven mensen, wordt hier waargemaakt, met de aantekening dat je daar altijd aan moet blijven werken. Genieten? Dat doe ik van mijn vrouw en vier kinderen. En de eerste zonnestralen van de dag, die geven mij ongelofelijk veel energie!”

Ik ben gestart als dealingroom trainee bij ABN Amro, en heb vervolgens in Amsterdam en Londen gewerkt in de institutionele derivaten- en aandelenhandel met pensioenfondsen, verzekeraars en hedgefondsen als klant. Daarna heb ik voor Petercam in Nederland en België de institutionele aandelenhandel opgezet, om vervolgens in 2006 aan de basis te staan van de oprichting van het Antaurus Europe Fund.

Arjan Sweere

Directeur / Portfolio Manager

Als portfoliomanager houd ik me bezig met het analyseren van bedrijven. Ik breng de risico’s en kansen in kaart en maak vervolgens de afweging of deze verwerkt zitten in de aandelenkoers. Het is zeer veelzijdig. Elke dag leer ik meer over bedrijven en hun markten. De ene week analyseer ik een toeleverancier aan de automobielindustrie, die te maken heeft met de transitie naar elektrisch rijden. De volgende week analyseer ik een bedrijf dat een innovatieve technologie heeft ontwikkeld voor het bestralen van kankertumoren. Als portfoliomanager bezoek ik de bedrijven en spreek ik met de bevlogen managers van deze bedrijven.

Ik heb het analyseren van bedrijven geleerd op de afdeling Research bij zakenbank HSBC. Vervolgens ben ik analist geweest bij het Belgische aandelenbroker Petercam. Bij Petercam heb ik de medeoprichters van Antaurus ontmoet.

John van der Schenk

Directeur / Risk & Compliance

I have completed a Masters in Finance at the University of Groningen. I also spent a semester in Barcelona. During my education I did an internship at Rabobank (Utrecht) and at the Japanese merchant bank Nomura (London). After my studies I started my career as an investment analyst at Rabobank, after which I made the switch to the Antaurus team in September 2016. I assist with stock selection for the Antaurus Europe Fund.

Pieter Zandee

Portfolio Manager

Samen met Arjan en Etienne draag ik zorg voor de investeringen binnen het Antaurus Europe Fund. Sinds mijn studententijd volg ik de financiële markten met grote interesse. Na stages op de dealing rooms van Rabobank (Utrecht) en de Japanse zakenbank Nomura (Londen) ben ik begonnen als beleggingsanalist bij Rabobank. In september 2016 heb ik de overstap gemaakt naar het team van Antaurus.

Mijn vak stelt mij in staat om in gesprek te gaan met gepassioneerde bedrijfsleiders. Middels gedegen onderzoek is het vervolgens onze taak om investeringen te selecteren die een aantrekkelijke verhouding kennen tussen rendement en risico. Het geeft mij een plezierig gevoel als dat onze medeparticipanten uiteindelijk helpt om hun financiële doelen te bereiken. 

Winston Oentoro

Buisness Development

I have completed a Masters in Finance at the University of Groningen. I also spent a semester in Barcelona. During my education I did an internship at Rabobank (Utrecht) and at the Japanese merchant bank Nomura (London). After my studies I started my career as an investment analyst at Rabobank, after which I made the switch to the Antaurus team in September 2016. I assist with stock selection for the Antaurus Europe Fund.

curriculum vitae

2015 - present
Analyst Antaurus BV
2013 - 2015
Rabobank investment analyst
1998 - 2002
Junior Investment Analyst Nomura London

Ben Noy

Relatiebeheer

Mensen intrigeren mij. Of ik ze nu ontmoet in de spreekkamer, bij iemand thuis of op een netwerkborrel. Wat drijft hen, wat vindt iemand echt belangrijk? Het onderzoeken van de doelstellingen en mede-mogelijk maken om die te realiseren, maakt ons werk zeer interessant en bijzonder.

Werkervaring heb ik met name opgedaan bij Van Lanschot, voor zowel zakelijke als particuliere klanten. 

Juul Ko

Intern relatiemanager

Sinds 1 september 2018 versterk ik het Antaurus Team na ruime ervaring opgedaan te hebben bij ABN AMRO, Fortisbank en Van Lanschot Bankiers. 

Voor Antaurus ben ik verantwoordelijk voor de Participantenadministratie, het organiseren van events en het coördineren van  operationele zaken. Door het geven van persoonlijke aandacht, het leveren van kwaliteit en oplossingsgericht met u mee te denken vertrouw ik erop onze banden te verstevigen en bij te dragen aan wederzijdse groei. Graag sta ik u te woord bij eventuele vragen.

The following fields are required but not yet filled. Are you sure you want to proceed to the next page?